Onko hoitajan valinta tärkeää?

Välillä mietin, että mikä saa ihmiset tulemaan juuri minun hoitolaani. Ensimmäiseen kertaan vaikuttaa varmasti paljon suositukset ja lahjaksi saadut lahjakortit. 

Tämän jälkeen valinnalla on suurempi merkitys. Valitseeko tulla uudelleen vai jättää tulematta. Tuliko oikein kohdatuksi vai tuntuiko läsnäolo ahdistavalta. Onko ympäristö miellyttävä ja helpon reitin varrella. Oliko tarpeeksi aikaa vai tuliko kiireinen vaikutelma. Syitä puolesta ja vastaan on monia. 

Vaikka hoitajana keskittyisi täysin asiakkaaseen ja ympäristön miellyttäväksi luomiseen voi silti jokin asia tuntua joko hyvältä tai huonolta. Näin mielestäni tuleekin olla. On tärkeää löytää juuri oikea ihminen hoitamaan juuri sinua. Omaa tunnettaan kannattaa kuunnella. Oikeat ihmiset tapaavat heille tarkoitetut ihmiset ja heidän palvelunsa. Uskon hoitojen, liikunnan, kurssien ja muiden harjoitteiden olevan paljon antoisampia kun ne resonoivat oikein. 

Minulla ei käy vain tietyntyyppisiä ihmisiä ja se on rikkaus. Saan kohdata mm. avoimia, ujoja, puheliaita ja hiljaisia. Jokainen kohtaaminen on arvokas vaikka jäisi kertaluontoiseksi. Kiitos, että tulette ja uskallatte olla sellaisia kuin olette - valintojanne myöden. 

Muutos sisältää luopumista, luopuminen surua

On vaikea kuvitella täysin pysyvää olotilaa missään elämänosa-alueella. Ihmisen sisäinen maailma muuttuu kehityksen ja iän myötä ja samalla myös ympäröivä maailma muuttuu uuden tiedon ja näkökulmien valossa

Vaikka suuri osa ihmisistä tiedostaa muutoksen välttämättömyyden niin silti sitä usein kavahdetaan. Kun muutoksen paloittelee niin huomaa sen sisältävän luopumista. Luopumista joko vanhasta hyvästä tai huonosta asiasta. Luopuminen taas sisältää surua riippumatta siitä mistä luovutaan. Jopa huonosta asiasta luopuminen sisältää surua. Surua siitä ettei asiat ole menneet niinkuun ehkä olisi toivonut.

On siis ymmärrettävää etteivät kaikki halua muutosta. Suru on voimakas tunne,jota on opittava sietämään, jotta voi kokea sen tuoman uuden mahdollisuuden. On luonnollista surra ja päästää sitten irti. Ilman irti päästöä muutoksesta jää uudistuksen sijaan jäljelle vain suru. Jos  suru jää surematta, niin keho ja mieli kuormittuvat. Ne voivat näkyä mm kiputiloina, hengenahdistuksena, toivottomuutena.

Kehotyöskentelyn ja rentoutushoitojen aikana myös kyyneleet virtaavat usein. Asiakkaasta on usein helpottavaa, kun itku tulee vaikkei syytä aina enää tiedostaisikaan. Jos tunnistat itsessäsi muutosvastarintaa niin mieti hetki onko jokin aiempi prosessi luopumisen suhteen kesken. Jos niin auta itseäsi oivaltamaan ja löytämään tapasi käsitellä ja työstää luopumista. Jollet löydä sitä itse niin kokeile Olohuoltamon vyöhyketerapiaa (on hyvä mainita tullessa että haluat käsitellä luopumista rentoutumisen avulla) tai ohjattuja kehoharjoitteita.

Luopuminen tuo tilaa uudelle ja lisää sisäistä luovuuttasi.Autan sinua mielelläni.

Lämmöllä Auli

unsplash